Välj rätt bland flyttfirmor! 

Tillhör du också dem som tänkte att du kan fixa transporten själv när du ska flytta, och sedan blir allt jättejobbigt? Det är mycket att tänka på, men framförallt att packa så att inget blir förstört. En kombination kan vara bra, exempelvis att anlita flyttfirma genom att söka på bästa flyttfirmorna i göteborg – där det behövs och göra vissa mindre delar själv. 

 

Anlita en professionell flyttfirma 

Det finns seriösa och oseriösa företag inom alla branscher, så också bland flyttfirmor. Nöj dig inte med en bra verbal presentation, ta in offerter från flera och jämför pris och servicenivå. Ett medlemskap i en branschorganisation är alltid ett steg mot trygghet, och du kan även kontrollera företagets organisationsnummer mot Skatteverket för att se om de är seriösa. Små enkla saker som ger trygghet hos http://flyttfirmaigöteborg.se. 

 

En viktig del är förstås försäkringen. Om något händer under transporten behöver företaget vara försäkrade för detta så att du kan ersättas. Undvik kontakta transaktioner, begär faktura eller betala direkt från din bank i förskott. Dokumentation av betalningen är betydande om något skulle hända. Gör klart med priset, det ska anges inklusive moms om du är konsument/ privatkund, se till att detta är tydligt på offerten. En gott råd är att låta flyttfirman paketera så att du inte behöver ansvara för om någonting blir skadat på vägen hem på grund av felaktig packning. En flyttbesiktning av dina möbler är alltid bra, då kan flyttfirman bedöma priset och ge ett fast, eller maxpris. 

 

Priset 

Var vaksam när det gäller priset. Om du exempelvis får en offert med “tre man och bil plus chaufför” ska priset inte understiga 1300 kronor per timme. Om priset är lägre bör du fundera på hur de betalar sina försäkringar, skatter och personalkostnader, det kommer inte att gå ihop för dem.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *