Hitta en flyttfirma med hjälp av offerttjänster

Att hitta rätt flyttfirma kan kännas som en ganska lång och tidskrävande process. Det gäller att man hittar en aktör man verkligen kan lita på – särskilt om man har ägodelar i bohaget med högt ekonomiskt eller personligt värde. På senare tid har processen förenklats rejält, eftersom flertalet offerttjänster nu finns att använda sig av på nätet.

Vad är en offerttjänst?

En offerttjänst är en sida som har flera firmor anslutna till sig, ofta inom olika branscher. Det finns dock flertalet tjänster som enbart riktar sig mot att hjälpa besökaren att hitta rätt flyttfirma. På sidan skriver du in din uppdragsbeskrivning, och får ofta fylla i färdiga fält för att flyttfirman i fråga ska få tillräckligt med information att basera offerten på. Bland annat får du tala om ifall en hiss finns, vilken våning bostaden ligger på (om det är en lägenhet), datum och hur många kvadratmeter bostaden är på.

När du har gjort en god uppdragsbeskrivning av en flyttfirma stockholm, först ut den till olika firmor i närområdet. Här kommer en tydlig fördel med att använda sig av en offerttjänst – de har redan gjort jobbet att granska firmorna, och de ställer ofta vissa krav för att firmorna ska få ansluta sig till tjänsten. Offertsidan vill ju inte skicka kunder till en flyttfirma som inte gör ett bra jobb.

Verkar offerttjänsten seriös?

Med det sagt är det ingen garanti för att flytten blir väl utförd, och att den flyttfirma du får är duktig. Dessutom finns det olika grader av seriositet bland dessa tjänster. Vissa är betydligt hårdare i sina kontroller av firmorna som ansluter sig till dem, medan andra gör ett sämre jobb på den biten. Därför kan det även vara bra att kort granska offertsidan du planerar att använda dig av. Verkar den seriös? Används den av många andra kunder, som verkar nöjda?

Det är säkerligen ganska ovanligt att oseriösa aktörer dyker upp här, men om man vill vara säker bör man göra lite efterforskning. Till exempel kan du kolla upp recensioner och omdömen om den tjänst du planerar att använda. Om du hittar övervägande goda kommentarer, kommer säkerligen även du att få en bra upplevelse genom att använda dig av dem.

Men som sagt – det finns inga garantier. Skulle problem uppstå har du bland annat konsumenttjänstlagen att luta dig tillbaka på. Kom ihåg att använda sunt förnuft, och få gärna hela jobbet på papper innan arbetet påbörjas. Risken att råka ut för en oseriös flyttfirma är trots allt låg, men det skadar aldrig att vara på den säkra sidan.