Bra att veta när det är dags att flytta

Att få en helt friktionsfri flytt är i princip omöjligt, det blir alltid lite obekvämt när man flyttar. Man behöver packa ihop alla sina saker och ställa hela sitt liv i flyttkartonger vilket kommer att medföra vissa komplikationer. En flytt är alltså något som kommer att göra skillnad under perioden då man förbereder för flytten och även perioden då man har flyttat och börjar komma iordning i sitt nya hem. Det kan ta upp mot ett halvår av lite lätt o-ordning. Att inte ha det med i beräkningarna kan leda till en för stor stressbelastning. Det finns dock saker man kan göra för att göra flytten så smidig som möjligt och på så sätt minimera den extra stressen flytten medför.

Skaffa en pålitlig flyttfirma

Att ha en bra och pålitlig flyttfirma bokad ungefär 3 månader innan flyttens datum är ett bra sätt för att minska stressen som rör flytten. När man flyttar på egen hand utan flyttfirma så tenderar det till att ta längre tid än man tänkt sig och det är ett rätt så tungt jobb vilket gör att man kan känna sig helt utmattad efteråt – och flytten är ju inte färdig bara för att alla sakerna har kommit till den nya bostaden. Man behöver en del energi för att komma i ordning i det nya hemmet med stockholmsflyttfirma.se också. Så var smart och förutse detta, boka en bra flyttfirma några månader innan det är dags. Då kan du vara lugn och veta att det är fixat – sedan kan du oftast låna flyttkartonger gratis från din flyttfirma vilket är ett sätt att dra ner på kostnaderna!

Packa ihop i små omgångar

Ett vanligt misstag många gör när de skall flytta är att spara alla förberedelser till två veckor innan flytten och glömmer att ta en offert på företagsflytt. Då blir det garanterat super-stressigt och man får använda sig av nödlösningar istället för att förbereda på ett smart och lugnt sätt. Detta klassiska misstag är det som gör att flyttar har så himla dåligt rykte och varför många drar sig för att flytta just för själva flytten med flyttirmors skull. Så att kunna förbereda en flytt på ett bra sätt är ett sätt att skapa större frihet i livet. Då drar man sig inte för att flytta bara på grund av att flytten blir jobbig – vill man ha något nytt så fixar man det.

Gör det ordentligt så slipper du problem

Att förbereda flytten ordentligt är verkligen ett bra tips, lika bra som att boka en pålitlig flyttfirma. Det gör att inget går sönder under flytten och att uppackningen av alla saker går tre gånger snabbare. Har man bara slängt ner alla saker i o-ordning i flyttkartongerna blir det svårt att packa upp för man får springa mellan olika rum och man vet inte riktigt vart varje kartong skall. Har man däremot använt sig av ett system när man packat ner så går uppackningen super-smidigt.

Spara pengar på flyttfirma

Genom att gallra lite mellan de olika flyttfirmor du hittar på nätet så kan du spara mycket pengar. Ett bra råd är att beställa offert från några olika flyttfirmor för att se vad prisskillnaden blir. Ibland kan en flyttfirma ha något högre pris men också mycket bättre villkor och försäkringar så var noga med att läsa igenom eventuella villkor och kontrakt innan du bestämmer dig för vilken flyttfirma du skall välja! Det är inte alltid den billigaste som är bäst – och var verkligen noga med att dem har F-skattsedel och verkar vara ett seriöst bolag annars kan du hamna i mycket trubbel.