Hur man gör för att flytta på bästa sätt

Flytta bör man annars dör man, eller något i den stilen. Hela 800 000 svenskar byter bostad varje år! Du kanske är en av dem eller känner någon som skall flytta snart? Här kommer några goda råd till dig som närmar dig en flytt.

Vad ska man börja med? Anlita flyttfirma? Adressändra? Städa? Diska? Ringa mamma och gråta?

Visst kan det vara överväldigande i startskedet av sitt flyttande men med god planering och förberedelse går flytten som smort. Det bästa är egentligen att börja med att rensa ut allt gammalt skräp ur garderoberna som man inte längre vill ha och skänka det till välgörenhet med flyttfirmor pris eller köra iväg det till tippen. När man ändå håller på är det lika bra att tömma förråd, vind och källare också. Skulle man vara väldigt mycket emot sådan röjning kan man anlita en flyttfirma för att röja upp i sådana utrymmen.

När man väl har röjt ut allt man inte vill ha kan man börja få en uppfattning av hur många flyttlådor man får av flyttfirma stockholm man kommer behöva för att packa ner sina saker. Då är det dags att ta kontakt med en flyttfirma för offert och bokning av din flytt. En tumregel är att det krävs ungefär en flyttlåda per kvadratmeter boyta, då är det rätt så högt räknat. Har man inte så mycket saker kan man räkna med hälften av det.

Att anlita en flyttfirma är det absolut smidigaste man kan göra när man skall flytta, då slipper man ringa runt och samordna skjutsar för vänner som skall hjälpa till, hitta en lastbilschaufför eller hyra skåpbil för mindre flyttar. Har man en flyttfirma bokad behöver man bara packa ner sina saker med flyttfirma stockholm och stå duktigt och vänta på avtalad tid så flyttar dem hela köret snabbt som bara den. Då får man mer tid och energi till att packa upp och börja göra i ordning i sin nya bostad.

När det kommer till packning är det bra att börja i god tid, några veckor innan det är dags att flytta men börja då inte med saker du använder hela tiden. Börja med att packa ner sådant du väldigt sällan använder. Sedan packar du ner mer och mer använda saker desto längre tiden går och dagen innan det är dags att flytta packar du ner det allra sista innan din flyttfirma kommer i stockholm. Se till att ha allt färdigt när flyttfirman kommer och ringer på dörren. Skulle du inte vara klar kan flyttfirmor bli lite irriterade eftersom det kostar pengar för dem att stå och vänta.