Hur mycket bör en flyttfirma kosta?

En fråga som många ställer när de skall flytta är hur mycket kommer min flyttfirma att kosta? Jag har ju inte alla pengar i världen och jag vet inte om jag vågar boka flyttfirma utan att veta ungefär vad kostnaden kommer att bli. Det finns många sätt att svara på den här frågan men en sak är säker; svaret kommer att variera kraftigt beroende på hur stor flytt det gäller.

I runda slängar

Om man bara vill ha ett snabbt svar på ungefärliga priser för en flyttfirma så kommer dem här, bor du i en enrummare som är lätt möblerad och skall flytta inom samma ort så bör det inte kosta mer än 4000 kronor. Bor du i en trerummare och skall flytta inom samma ort för flyttfirma bör det inte kosta mer än 10 000, och bor du i ett större hus kan det kosta upp mot 30-40 000 kronor. Allt beror på hur många man som krävs, hur stor lastbil och hur långt den skall köra, hur lång tid flytten tar totalt sett.

För mer exakta priser, gör så här

Som du kanske inte redan vet så har nästan varje flyttfirma ett ”gratis offert” förslag – vilket innebär att man kan kontakta dem, beskriva sitt ärende och sedan få en gratis offert, en offert är alltså ett prisförslag för arbetet man vill ha utfört, och på så sätt kan man få reda på, redan innan man bokar sin flyttfirma vad det kommer att kosta. Offert priset för flyttfirmor som nordiskaflyttkompaniet.se brukar inte variera, alls faktiskt – men det kan variera någon tusenlapp hit eller dit och kanske lite mer på riktigt stora projekt.

Använda som förhandlingsgrund

Om man tycker om att pruta så kan man använda offerter från ens flyttfirma för att förhandla pris med en annan, det kan verka som en ful taktik och det är det. Men varför inte dra fördel av att det är en marknad med mycket konkurrens och spara sig en tusenlapp eller två på kuppen? Din flyttfirma kommer nog inte gå under av det, och din personliga ekonomi kanske tåls att piffas upp litegrann. Dra därför ut flera offerter och sätt dig sen och jämför, och eventuellt pruta ner priset på din favorit- flyttfirma.