Unna dig en ansiktsmask hemma 

När det går mot kallare tider är det viktigt att man tar hand om sig själv, det första som brukar bli torrt är huden och då främst ansiktet. Vintern i Sverige kan vara lång och utan lämplig hudvård skiner inte din hy med lyster när våren äntligen kommer och du kan komma och känna att du vill gömma dig under en sten. Det finns många olika ansiktsbehandlingar som du kan göra både hemma och på salong för att du ska slippa att känna på det sättet och du kan vinna ansiktsbehandling i Göteborg. 

 

Hemmagjorda ansiktsbehandlingar 

Innan dess att du applicerar något på ditt ansikte är det viktigt att du ser till att rengöra ansiktet ordentligt. Detta gör du med hjälp av vatten och en mild rengöring som är anpassad för ditt ansikte och din hy. Det är viktigt att du följer instruktionerna för ansiktsmasken, om du lämnar på en ansiktsmask för länge kan göra din hud irriterad. 

Du behöver ofta inte gå och handla för att göra en ansiktsmask utan många ingredienser har du sannolikt redan hemma. Bland annat kan du göra en ansiktsmask med en halv avokado, en matsked honung och en matsked kakao, du blandar ihop dessa tre ingredienser. Denna mask sägs vara återfuktande. Det är väldigt enkelt att göra en hemmagjord ansiktsmask. 

 

Här kommer några enkla recept på hemmagjorda ansiktsmasker: 

Ansiktsmask för lyster: 

Blanda 3 jordgubbar och juice från en halv citron, tillsätt därför en klick honung och en klick grekisk yogurt, för en kylande effekt placera i frysen i 20 minuter. Sprid därefter ut masken jämnt över din hy och låt verka i 10 minuter. 

 

Ansiktsmask för irriterad hy: 

Blanda ihop en äggula, en skvätt olivolja, en sked honung och en halv kopp havregryn därefter kan du applicera den direkt i ansiktet. Som mest ska du låta denna ansiktsmask verka i 20 minuter, därefter tvätta ansiktet och applicera en fuktande hudkräm som är anpassad för din hy. 

 

Köp en färdig ansiktsmask 

Om du inte har tid att slänga ihop en hemmagjord ansiktsmask kan du köpa en färdig i affären, de allra flesta butiker idag säljer ansiktsmasker och du kan till och med hitta dem i matbutiker. Det är enkelt att välja rätt mask i en butik, speciellt om du går till en mer välsorterad hudvårdsbutik. Då kan du få hjälp av expediten med att välja rätt mask. Fördelen med att köpa en mask i en butik är att du kan läsa på förpackningen för att se vad för typ av hud och problemområden som masken hjälper till med, därför är det smidigt och enkelt att välja rätt mask. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *